Zee museum

Watersport verrekijker kopen, waar moet ik op letten?

Geplaatst op

Wij van www.verrekijkergigant.be krijgen geregeld de vraag welke verrekijker het beste geschikt is voor een watersport vakantie, of waar je op moet letten tijdens het kopen van een ‘watersport verrekijker’. Waar moet je op letten bij de aankoop van een verrekijker die geschikt moet zijn voor de watersport.

 

De verrekijker 10×50, dit gaat over de combinatie van een vergroting van 10 en een objectief grootte van 50 mm, is over het algemeen de meest gekozen verrekijker. Voor watersport wordt vaak de 7×50 als beste verrekijker genoemd. Neem bijvoorbeeld de Barr & Stroud Skyline 7×50 Marine, een veel gekozen verrekijker voor de watersporters. Deze verrekijker is zeer betaalbaar (€119,00), de kijker van dit model ligt zeer goed in de hand wat komt door het robuuste ontwerp. De kijker van deze verrekijker is natuurlijk volledig waterdicht, gevuld met stikstof en met o-ringen uitgevoerd, waardoor ongewenst vocht en vuil niet in de kijker blijven zitten.

 

Een verrekijker kopen?

Het is lastig de beste verrekijker aan te wijzen. Een andere veel gekozen en een zeer populaire verrekijker uit ons assortiment is de Konus Tornado 7×50. Deze verrekijker is een echte watersport kijker met een 360 graden kompas en verlichting. Omdat er aan de rechteroculair een schaalverdeling is ingebouwd, kun je de afstand van objecten bepalen, wat in het donker zeer gewenst is. Een ander hoogtepunt van deze kijker is het individueel scherpstelmechanisme, elk oog is dus afzonderlijk af te stellen.

Gerelateerde berichten

Boottransport uitbesteden

Varen kan natuurlijk overal, maar de boot op plek van bestemming krijgen kan nog wel eens lastig zijn. Wist u dat u uw boottransport ook kunt laten...

Lees meer

Over ons

We nemen de wereld van de zee met je door in onze leuke blogs. Check ze voor de nodige informatie en inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ zeemuseum.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden