Zee museum

Duiken met een GoPro

Geplaatst op

In het verleden had u als vakantieganger speciale apparatuur nodig om onder water beeldmateriaal vast te leggen. Sinds een aantal jaar heeft GoPro een speciale camara ontwikkeld waarmee u beeldmateriaal prachtig kunt vastleggen. De Amerikaanse specialist Mic Bergsma laat in onderstaand filmpje zien wat u allemaal kunt doen met een GoPro.


Zoals u kunt zien kunt u met de foto prachtige videos maken van ondere koraal, schelpen, inktvissen en andere ongevaarlijke schelpdieren. Onderwater komt u een grote variatie tegen van kleuren. Dit zult u thuis zelf ook ervaren als u het beeldmateriaal afspeelt.

Schelpen

Mocht u zelf nog nooit hebben gedoken dan zult u in de toekomst versteld staan over wat u allemaal kunt aantreffen onderwater. Momenteel zijn er meer dan 100.000 verschillende soorten schelpen die u kunt aantreffen. Onderstaand vindt u een afbeelding, gemaakt met een GoPro.

zeesterren

 

Interessant studiemateriaal

Naast de recreatieve gebruiker wordt de GoPro ook regelmatig gebruikt voor onderzoek en studie. Zo wordt de aanwezigheid van Koraal regelmatig vastgelegd. Koraal vormt een belangrijk onderdeel voor het leven onderwater. Onlangs is bewezen dat koraal zorgt voor een aanvoer van voedingsstoffen in hun omgeving. De stroming dat onderwater aanwezig is zorgt ervoor dat de voedingsstoffen terechtkomen bij organismen en drijft schadelijke stoffen weg. Dit melden onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology.

Wat te doen met al uw beeldmateriaal?

GoPro biedt de mogelijkheid om al het beeldmateriaal direct door te sturen naar uw computer of iPhone. Hierdoor bent u in staat om al uw video’s en foto’s direct na het duiken te bekijken. Uiteindelijke kunt uw foto’s inlijsten in een speciaal ontworpen fotolijst. Voor een compleet assortiment aan fotolijsten verwijzen wij u graag door naar www.fotolijsten-online.nl.  Onderstaand krijgt u alvast een impressie hoe dat er bij uw thuis uit kan komen te zien.

zeelijst

Gerelateerde berichten

Boottransport uitbesteden

Varen kan natuurlijk overal, maar de boot op plek van bestemming krijgen kan nog wel eens lastig zijn. Wist u dat u uw boottransport ook kunt laten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden