Slinkworm

waddengebied

De drinkplaats van de 2mm slikworm

 

Vind het slikworm beestje in het Waddengebied. Of niet. Na een lange slikwormtocht verlangen de meeste mensen naar een warm en goed bed. Veel slikwormspotters overnachten daarom in een bungalow op Ameland van Amelex Bungalowverhuur. Echter deze onwetende slikwormspotters beseften zich niet dat juist zij degenen zijn die een natuurramp veroorzaken, u leest hieronder hoe.

 

op-zoek-naar-de-slikworm

Mensen in hun zoektocht naar de slikworm

 

Deze mensen waren degenen die de plaag hebben verspreid met hun ranzige laarszolen. Laarszolen worden niet getolereerd op het wad, maar deze wadlopers lappen dat volledig aan hun laars. De slikworm tiert inmiddels welig en hoe kan dit ook anders. Eerste onderzoeken wijzen uit dat Port Jacksonhaaien effectief kunnen worden ingezet in de bestrijding van de schuwe doch afschuwelijke slikworm. Echter is de stierkophaai niet bestand tegen de doorgaans lage temperaturen die heersen in de wateren rondom de TV-TAS. Een warmer Wad zou uitkomst bieden, maar hoe?

Is het u ook een doorn in het oog dat de wadlopers de wadfauna verstoren?  Oordeel hier zelf! Wij organiseren dagelijks excursies naar het Wad om hier een partijtje stevig in mee te denken.